Getuigenissen

Jessi en Yannis, ouders van Ralph en Colette

“3D is een gezellige school. Alle kindjes kennen elkaar, van de kleuters tot het 6e leerjaar. Onze kinderen voelen zich er dus goed thuis. Er wordt veel nadruk gelegd op het zelfstandig werken en eigenaarschap van het leerproces; zo groeien de leerlingen uit tot sterke, zelfzekere jongens en meisjes. Dat er veel aandacht wordt besteed aan differentiatie -naargelang de mogelijkheden van elk kind- zorgt ervoor dat mijn kinderen steeds uitgedaagd blijven en heel graag naar school gaan. De juffen en meesters zijn helden die elke dag vol goesting klaar staan om onze oogappels op te vangen en te doen groeien.“

Glenn en Berdien, ouders van Lucie en Fil

"Wij zijn supertevreden over 3D. De troeven van de school zijn voor ons het groot aantal leerkrachten voor de kinderen. De leerkrachten hebben echt tijd om met de kinderen aan de slag te gaan. We zien onze kinderen ook enorme vorderingen maken. De leerkrachten zijn helemaal op de hoogte van die vorderingen. Ze herkennen exact de werkpunten en talenten en communiceren daarover ook openlijk met de ouders. Verder vinden wij ook de laagdrempeligheid van de school een troef. Zowel de directie als de leerkrachten staan altijd paraat om vragen te beantwoorden of een praatje te slaan. En ja, onze kinderen gaan ook dolgraag naar school. Wat voor ons waarschijnlijk het allerbelangrijkste aspect blijft."

Getuigenissen
Getuigenissen

Patrick en Joris, ouders van Karel en Willem

"3D laat kinderen in hun eigen kunnen en zijn ontplooien. Kinderen gaan hier met een goed gevoel naar school. De klasoverschrijdende projectwerking stimuleert de sociale vaardigheid, het samen leren en het leren van elkaar. Het is er echt samenleven. De school ondersteunt alle leerlingen in alle vakken, in welk tempo van leren dan ook. Willem houdt van wiskunde en WO; Karel van Frans, groepsprojecten en muzische vorming. 3D ondersteunt haar leerlingen in de zoektocht naar hun talenten en in het (leren) waarderen van die van anderen. De ondersteuning daar waar het wat moeilijker gaat, wordt zorgvuldig afgewogen en is op maat. Onze twee jongens zijn hier gegroeid, zelfstandiger en leergieriger geworden. Willem geniet van de geschiedenislessen. Karel is trots op zijn schrijftalent. Wij zijn blij dat onze jongens op deze school zitten. De schoolpoort staat ook voor ons altijd open. Topschool."

Nathalie, mama van Silas

"Hallo, Mijn naam is Nathalie Delcroix . Ik ben o.a. 1 van de zangeressen van de groep Lais en de zangeres van Eriksson Delcroix, de groep die ik samen met mij man Bjorn Eriksson opgericht heb. Maar ik ben vooral de mama van Silas Eriksson: Een zeer vrolijke en beweeglijke jongen van 8 lentes oud . Silas zit in de derde klas op 3D . Hij voelt zich heel goed op school en dat maakt mij als mama uiteraard zeer gelukkig en geeft me een gerust gevoel. De school straalt dan ook veel rust uit. De sfeer is er gemoedelijk en het is vooral een pretentieloze school , en laat dit nu een eigenschap zijn die ik stiekem toch wel belangrijk vind. Ieder kind is er welkom ! De drie bomen die door het dak groeien zijn een streling voor het oog en staan voor DENKEN, DOEN en DOORGROEIEN . Toevallig Iets waar Lais ook voor staat :-) Silas wordt goed opgevolgd door zijn juf en de zorgjuf. Als hij met een achterstand zit worden wij daar op tijd van op de hoogte gebracht. Het is geen grote school maar ook dat is een voordeel. Het contact met de leerkrachten en de kinderen onderling is daardoor naar mijn gevoel veel persoonlijker. Tijdens de speeltijd speelt leeftijd geen rol, de grote kinderen spelen evengoed met de kleintjes en leren daardoor veel van elkaar. Het voelt een beetje zoals 1 grote familie. De kinderen van de lagere school maken ieder maandagochtend een grote kring op de speelplaats en hebben een kort gesprekje met de leerkrachten voor ze hun klasjes binnengaan,  je kan het zien als een soort van ritueel om de week positief te kunnen starten ofzo. Het is een klein gebaar, maar het zijn dat soort dingen die het verschil kunnen maken.

Groetjes,

Nathalie Delcroix"

Getuigenissen